söndag 26 juli 2009

Mitt liv går neråt - på vågen - Magoperation eller ej

Länge har jag funderat på om jag ska göra en ny operation eller inte. Jag har gjort en sleev och gått ner en del men det finns massor kvar och var dag kämpar jag med de överflödiga kilona.
Jag har varit i kontakt med den läkare som har opererat mig och det är tagit prover samt att man har röntgat min mage för att se om jag har töjt ut min magsäck igen men allt har sett bra ut.
De vad man kan göra är att göra en ny operation men jag vet inte om jag vågar.
Pratade med min husläkare då jag velar samt att jag har bollat med olika människor.
Jag vet att felet ej ligger i kilona utan inne i min hjärna och jag går hela tiden och oroar mig för att inte lyckas och vad andra ska tro.
Nu har jag tagit nya tag och med hjälp av andra som har opererat sig ger jag min operation en ny chans. En chans att lyckas vilket jag SKA. Till en början har jag börjat skriva matdagbok som jag delar med mig av var dag och andra kan då gå in och lägga fram förslag och förbättringar så att jag kan hela tiden ändra på små små saker.
Den största förändringen är just nu att jag äter en massa *ler* Ja jag äter 6-8 gånger per dag men då äter jag små små portioner. Äter inte längre för att jag inte ätit på X antal timmar utan äter för att det är tid att äta. Klockan är med mig hela tiden nu och de första dagarna tittade jag på den flera flera gånger. Nu går det av bara farten att jag känner att jag har börjat komma in i det och behöver ej klockan mer men den finns med. De är såååå lätt att falla tillbaka till de vanor jag hade innan.
Mina vanor och mitt beteende SKA nu ändras. Jag ger det en chans innan jag lägger mig på operationsbordet igen. Och vet ni vad
Det känns underbart att ha tagit detta beslut
Det är underbart att ha människor som stöttar och hjälper
Tack alla ni
Ni är underbara
Mina mål för att lyckas
1. Äta på bestämda tider
2. Äta små mål
3. Äta sakta
4. Planera
5. Bolla med andra. Jag är inte ensam

4 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas verkligen att det går bra för dig hur du än bestämmer dig för att göra. Håller tummarna för dig att du ska nå dina mål.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Therese sa...

Lycka till Lotta! Du kommer säkert att lyckas! Låter klokt med matdagboken. Jag tror på dig.
Kram Therese

Maria Ammar sa...

Hejar på dig att du ska nå ditt mål!!
Vet hur svårt det är det där med vikten, då jag sitter i samma sitts. Efter de sista två barnen har jag verkligen laggt på mig aldeles för mycket. Har också gått i tankar om op, men vill försöka på egen hand. Har bara så svårt att komma igång och aldeles för lätt att "ge upp". :0(

Kramar Maria

Tussemaja sa...

Det kommer gå jättebra! Tycker du är fin som du är redan. Så fortsätt tills du är nöjd. Kram på dig!