onsdag 3 februari 2010

Strömavbrott

Fick en vattenskada i köket för nån vecka sedan och vi har fortfarande fläkten igång och imorgon ska de mäta plattan men som de har sagt innan så har allt vatten runnit ut på gatan istället för under huset vilket jag är överlycklig över. Tja nytt golv skulle jag ju inte bli ledsen över :) Nejdå jag är jätteglad om det inte visar sig vara nått.
Laddade en diskmaskin och åkte hemifrån. Tydligen klarade inte säkringarna av både fläckten och diskmaskinen så jord felsbrytaren slog av strömmen. Fick en kuslig känsla när jag kom hem och innan jag ens kom på var vi egentligen har proppskåpet och hur skulle jag hitta vad som var felet. Ja min man kom hem men vad lite man egentligen vet eller bara tagit "förgivet"

El har ju alltid varit hans sak men plötsligt väcktes ett intresse att jag vill kunna och jag tror med all säkerhet att hade inte han kommit hem så hade jag löst det. Men det är så mycket enklare att bara låta andra fixa.

Känner mig annars starkare idag och snövädret hindrade inte mig att ta fram bilen och köra en runda ner på stan för att ta en kopp kaffe ihop med de gamla som jag innan var mycket hos.
Att bara ta en kopp och vara som sällskap gav både mig och dem mycket. Många av de gamla har ingen och personalen har sällan tid i dagens läge att sätta sig ner och ta en liten pratstund.
Jag vet ej vem som det gav mest idag och tror inte heller att jag behöver säga nått om den saken.

Att ringa har aldrig varit min starka sida och framförallt inte när jag ej mått bra men även de är nått jag måste träna mig på. Telefonen är ju inte farlig :) När jag känner mig ensam så kanske finns det nån som har tid och det är ju min känsla och inte deras att jag är besvärlig om jag "stör" som jag lätt kan få för mig
Det är ju upp till den andra att tala om det.
Efter att ha skrivit först några rader på nätet så ringde jag upp en som jag inte har direkt har haft kontakt med men som är en otroligt lätt människa och plötsligt så har 40 minuter bara försvunnit och tankarna var på ett helt annat plan än innan jag ringde. Gud vad skönt det kändes att bara prata om allt möjligt och omöjligt.

Dagen har varit full av händelser och jag känner att det är dax att krypa ner i sin säng.
Huvudet spänner, men nu ska det utredas varför och det är en stor lättnad.
Kramar till er alla

3 kommentarer:

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hej!
Vilket klatter det där med elen mm...
Vad jag blir glad över att du skriver som du gör. Du har helt rätt, varför ska man hålla inne på frågor som kan få svar???
Synd bara att det är så svårt att leva upp till det.
Fånga Dagen är ett underbart citat som finns i var och varannans hem idag. Men hur sjutton fångar man den. Om du lär dig får du mer än gärna tala om hur för det vill jag veta. ;P
Bra gjort av dig att ta luren och ringa till en person som du hade lust att surra med. Ibland tänker man att man ska men det blir sällan. Hurra för dig!
Hoppas att din dag blir bra. Själv ska jag prova att skaffa mig en bra dag. Kram

hemma hos Bus sa...

Vilken tur att du hittade kramen hos mig.

Tussemaja sa...

Vad trist med strömavbrott. Men skönt att det inte var så långvarigt. Nu kommer du alltid veta var proppskåpet står och hur du fixar till det (om det skulle behövas). Man lär så länge man lever. Kram!