fredag 7 maj 2010

Nu är våren här för att stanna !!! och åter är det dax för VITA GÅVOR

Äntligen är våren här och April vädret hoppas jag är över nu. Möblerna står ute och alla grannar håller på i sina trädgårdar. Alla är pigga och glada och stannar gärna för att kallprata ett tag.

När jag sitter och tittar på 2 år gamla kort förstår jag nu varför man har längtat så efter våren. På korten sitter vi ute och dottern har sommarklänning på sig. Tittar på nästa och även där är det sommarkläder. Blommorna blommar och allt är grönt. Visst är det bara början på Maj men det var det då med.

Nu hoppas jag att våren är här för att snart gå över till sommar så att man kan sitta ute var dag och bara njuta, för nu vill jag bara njuta och andas in ny frisk luft och få massor av ny energi.

Vart år besöker vi Kolmården och även denna vår har vi gjort en sväng dit fast denna gången var det inte för att titta på djuren utan se var jag och min dotter ska vara då min man ska iväg en vecka i sommar. Min väninna tillbringar somrarna på campingen där och i år så kommer även jag och min dotter vara där. Tänk att ha nått eget. Nått som man kan gå till när man själv vill utan att behöva fråga om allt och även om jag vet att vi är välkomna ditt och hon har tjatat på att vi skulle stanna så har det känts som om man tränger sig på och vi har alltid kört hem framåt kvällen.

I år kommer vi att kunna umgås och när det sedan är dax för oss att dra oss tillbaka så behöver vi inte åka hem utan vi har vår husvagn där uppställd och vi kan stänga dörren om oss.
Dottern kommer att ha vänner att leka med, bad 200 meter ifrån oss och givetvis så blir det ett antal besök i djurparken då vi köper ett årskort och kan vara där hur mycket vi vill och när vi vill.
Min väninna och jag träffas så sällan och visst är det synd att de riktiga vännerna lägger man inte ner den tid man egentligen önskar kunna umgås, men nu tar vi igen det :)


Så var det dax igen för VITA GÅVOR

Jag har avslutat alla andra swappar som jag har varit med i då det tyvärr inte har fungerat men denna är en som jag tycker är lika rolig varje gång och som jag har skrivit så många gånger innan så tycker jag att det är roligare att ge än att få.... visst är det kul att få men att få en uppgift/tema om nått som man ska köpa till en människa som man inte känner men som man lägger ner tid att läsa om så att man hoppas att man får rätt uppfattning om vad personen i frågan kan tycka om gör det hela så mycket roligare än att bara köpa nått och ge.

Denna gången är temat pyssel/handarbete och jag vet inte om jag kommer att knåpa ihop nått eller om jag köper nått åt min hemliga vän Jag har redan varit inne på hennes sida ett antal gånger och jag tror att jag har skaffat mig en rätt bra uppfattning om vad som skulle passa henne så det ska bli kul och se om jag prickar rätt.

Meningen är även att jag ska underlätta för personen som ska skicka till mig.
Jag har ju ett stort problem och det är att jag har ju pyssel och handarbete i överflöd och jag håller på att drunkna i det. Var dag säger jag att jag ska rensa ut men jag har ju svårt att skilja mig från det och inte heller blir det nått gjort av det heller.
Många gånger har jag tagit fram virk-garnet och velat virka dessa underbara kakor och virkade bakelser som jag har sett när jag har kollat runt lite på andras sidor. Tyvärr har jag inte lyckats så bra eller gett upp tålamodet efter ett tag.

Jag hoppas på att min vän som skickar till mig är en person som gillar att tillverka själv, kanske sy, virka eller sticka. Ja bara överaskar mig helt enkelt då jag älskar allt som är hemma gjort men inte av mig själv :)

5 kommentarer:

Crea Diem sa...

Hej Lotta! Så kul att du är tillbaka igen! En fin helg önskar jag dej. Kramar från Leni

http://merving.blogspot.com sa...

Sänder en kram!
Hoppas att orken kommer tillbaks med sol och blommor.

Sandra sa...

Ja, visst längtar man efter lite sol och värme nu! Hoppas verkligen på lite värme nu när det blir långledigt så att man kan vara ute och njuta. Nu i helgen bara frös jag...

Vad mysigt med egen husvagn! Jag är uppvuxen med det, men jag har inte haft någon själv utan hälsar bara på mamma och pappa ibland när de är iväg nu. Vi brukar träffas på Sommens camping, nästan mitt emellan oss och mina föräldrar. Barnen älskar att åka dit någon gång på sommaren!

Stor kram!
/Sandra

http://merving.blogspot.com sa...

GRATTIS på namnsdagen!

Graadskan sa...

Hej Lotta!!

Du kommer inte tro det här, men idag fick jag tillbaks paketet som jag skickade till dig för drygt två veckor sedan!
Jag har mailat dig om detta och börjar verkligen undra om det är rätt adress jag har?!?

Du kan väl antingen svara på mailet eller kommentera hos mig, så skickar jag det direkt igen!

Kram Camilla