lördag 21 januari 2012

Vikt - resan börjar om

Tänk om man levde på 30- talet
Tänk om man såg ut som en kvinna på 30- talet

Idag ställde jag mig på vågen hemma hos min väninna när vi var där på sy junta och det blev ett uppvaknande för mig. För nån vecka sedan så ställde jag mig på wii spelet och för ett år sedan hade vi registrerat min vikt och jag såg att det var 18 kg upp. Jag hant aldrig då se vilken datum det stod eller vad vikten stod på förrän jag tackade för mig och gick och la mig. Ursäkten som jag hade var att kanske var det registrerat senast när jag gick ner så mycket med hjälp av cambridgen som jag höllt på med.
Idag fick jag ett ögonblick att kännas som timmar. Att stå där på vågen och se den siffra som jag aldrig ALDRIG mer skulle se stod där. Ja det stannade inte ens på 100 kg utan den stod strax över så även om jag skylde på kläderna så hade jag inte på mig tillräckligt för att det skulle stå 99.9.
Visst är det bara en siffra men det är en siffra som skriker FÖRÄNDRING
Så från och med NU måste det ske en förändring och det är ingen annan mer än jag som kan se till att denna förändring kommer att ske.

Middagen bestod av 100 gram köttfärs sallad och en klick grekisk yoghurt som sås. Tja inte så dumt fast det var ju bara första måltiden så vi får väll se hur det kommer att se ut om nån vecka om jag säger samma sak då för jag avskyr att laga mat och jag känner på mig att detta kommer att bli nått som kommer att ligga på min tallrik ofta fast nu gäller det att hitta variation så att jag kommer att kunna FÖRÄNDRA så att det blir en vana istället för förändring.

Imorgon har jag sagt att jag ska följa me ut och gå en runda och just nu ser jag fram emot det sedan ska jag se till att jag ska komma till affären så att jag kan inhandla så att jag kan göra

VÅFFLOR enlig LCHF
3 st

1 msk fiberhusk
2 ägg
0,5 dl kesella 10%
1 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
salt
0,5 tsk vaniljpulver
25 gr smör varav hälften till stekning

Blanda ihop allt och låt det gärna stå nån minut innan du häller på smeten för att gräddas

2 kommentarer:

Tångsnällans blogg sa...

Då vågar jag knappt berätta vad jag har ätit dom senaste dagarna.... två semlor på raken! Innan jul åkte jag till gymmet varje vecka... har blivit lite si och så med det efter alla helgerna! Men i morgon är det en ny vecka med nya goda förutsättningar! Lycka till, tror att du kommer att fixa det!

Frideborg sa...

Hej, jag går in på min 4:e vecka imorgon med LCHF , det är jättebra, min mage mår som en prinsessa :)
Hälsningar Marina