tisdag 18 augusti 2009

ojojoj vad trist det är när hösten sakta rör sig mot en. Allt detta regn, Ja åskan är inte min vän. Modemen slogs ut och sedan fick vi problem att få igång IT samt telefonin igen. Tänk att inget har hänt innan och denna gången när det kom ett muller sa jag till min man att stänga av modemet. Aldrig innan i 8 års tid har vi stängt det på grund av dåligt väder. Ja det var väll de som var felet då det ej startade igen.
Hur mycket jag än älskar att hålla på i trädgården så älskar jag hösten. Nu när sommaren börjar lida mot slutet är det så skönt att gå och städa i trädgården, Njuta av de blommer som blommar nu. Ta sig tiden att titta lukta känna. Ja det är underbart.
*****
Igår ringde min man runt och frågade 10.000 saker som jag ville veta, men ringa näääää. Nu ni nu ska det skakas av fett här i svängarna Vi ska gå en buggkurs ihop.
**
I somras trodde jag att vi skulle gå isär men som tur var kom vardagen och semestern var slut. Visst är det lustigt att man påverkas så av att gå hemma båda och vara rastlösa så att diskutioner bryter ut och man blir oäns.
De mesta som snurrade runt var om min vikt. Min fixering över hur jag känner mig misslyckad och vad alla andra tycker
Nu har jag skickat iväg mitt mail till läkaren om det finns nån möjlighet att jag någon gång kan komma ner till 80. Ja det är ju bara 10 kg 10 kg och vips skulle jag vara smal då ?
Hur mycket kan 10 kg ändra min självkänsla mitt självförtroende Min syn på vad andra tror och tycker 10 kg kan ej ändra mitt inre,
men varför är jag då så fixerad vid det och kan ej släppa
Jag önskar att jag hade pengar att bara gå till en som kunde byta ut hela min garderob. Gömmer mig fortfarande i stora kläder vilket leder till att om nu "folk" tycker att jag är så viktig att titta på så tittar de inte på mig att jag är "fet" utan i så fall skulle det vara att jag har förstora kläder som hänger.
Tänk om jag kunde säga adjö till mina jeans som baken hänger och dänger på. Ja de som jag hade när jag vägde 20 kg mer. Varför måste jag ta de före de nya som jag köpte i somras som sitter så bra. de ska längst ner för de är ju så snygga och sitter bra på mig så de måste sparas till bättre tillfällen.
När jag har lyckats tappa 10 kg till och de hänger, eller
Nej 10 KG kan inte ändra på det inre eller stärka min självkänsla.
Jag vet att det låter dumt nu men jag hoppas mycket på buggkursen. Det är ju ett steg att komma ut. Samt att inte glömma att jag och min man gör nått ihop vilket jag har saknat.
Han har en massa saker som han tycker är kul och jag är en sökare som hela tiden söker efter nått som är bättre och därför hittar inget.

5 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Den där buggkursen blir nog bra på många sätt ska du se. När man rör på sig och har kul så kommer du säkert att gå ner dom där kilona iaf några stycken.
Jag håller tummarna!
Kramar Marie:)

Ullis/Leva på landet sa...

Buggkurs blir säkert jättebra. Har provat LCHF kost i en månad nu och nu börjar det hända lite. Har gått ner en hel del och det stärker faktiskt självkänslan mycket, även om det är en bit kvar.

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Ullis

Fluffa kudden sa...

Hej!

Oj ojoj..vad jag känner igen mig i dina ord och tankar.Lider själv av en olust av mig själv att inte vara tillfreds...ska ta tag i detta NU.....

kram på dig och så håller vi tummarna...klart att vi kan!!!!!

Nina

Anonym sa...

Vet hur du känner dig!!! Men jag håller med de andra tjejerna, buggkursen kan säkert få er att må bättre tillsammans, och hjälpa vågen lite på traven i kampen nedåt.

Kämpar själv, med både vikt och insida, så jag vet hur jobbigt det kan vara!!

Kram

Tussemaja sa...

Buggkurs är kul. Har ju själv gått men inte de sista två terminerna pga mitt knä. Men ska börja igen, tror jag. Men räkna dock inte med att du går ner i vikt men det är i alla fall en bra träning för flåset och att ni lär er bugga.
Lycka till med självkänslan! Och testa de nya jeansen!