söndag 4 april 2010

En underbar påsk med ett underbart väder. Vad mer kan man önska sig :)
Dottern är ute med sin nya spark som numera är kicken. Skrapsår på bägge knäna men med en glad min. Barbie får vara med ute i leken. Ja vad mer är vår.

Jag har som vanligt varit ifrån bloggandet ett tag då det har varit lite rörigt runt om mig igen men det kommer...

Att ringa runt till alla försäkringsbolag och kolla upp vad de har att erbjuda har varit en djungel. Efter våran lilla vattenskada som vi hade här i vintras innan all snön kom visade det sig att våran försäkring inte var den bästa fast vi betalade mest av allas hemförsäkringar.
När vattenröret under diskbänken sprack så täckte inte försäkringen rörmokaren fast det var ju där skadan skedde. Det som den täckte var att vi fick ut en besiktningsman som mätte just där det runnit och inte en meter ifrån samt en hantverkare som sågade ut ett hylplan och satte dit som vi hade fått riva upp för att se om det fanns nån skada.
Så el för fläckten och rörmokaren som var den största biten fick vi själva ta.
Trodde att vi var täckta mot allt men som i alla finns det kryphål även i den man tror sig vara bäst.
Men vi ska ju vara glada att skadan ej var stor och att vi var ju hemma. Vi kom ju precis hem från semestern när det hände! fy om de var tvungna att bryta upp golv.
Så efter ett antal trogna år byter vi försäkringsbolag och den persom som jag är så kan jag inte säga annat än att jag tar åt mig. Det känns som om jag sviker.
Men när jag räknar på det så kommer jag ha samma försäkring men kommer att komma ner inte bara hundralappar utan Thusenlappar och det kan jag ju lägga på annat. Men då har jag även kollat upp så att samma saker gäller och inga högre självrisker.

Nu ska jag ut i vårsolen och för första gången i år ska jag hänga ut tvätten så att den ska få vädras och torka i vårsolen. Ikväll ska jag bädda med de ny tvättade lakanen som sprider vårlukten in i huset.
Kramar i massor
Lotta

4 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Ja det där med försäkringar är en djungel. Tror inte att man har riktig koll förrän det händer något. Jag hoppas och tror att vår försäkring är bra.

Ha en fortsatt bra påsk!
Kram Ullis

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Håller verkligen med dig. Det är när man behöver hjälp från försäkringsbolagen man får se vad dom går för.
Vad mysigt det låter hos er. Här har vi fortfarande ganska så mkt snö än, fast det gör inget. :P
Ha det bra. Kram

Sandra sa...

Usch, vad jobbigt med vattenskador och försäkringsbolag! Har alldeles för dålig koll på våra, men man vill ju gärna tro att det ska vara bra...

Låter underbart med uthängd, nytorkad tvätt! Får ta och torka av torkvindan till helgen så att jag också kan hänga ut!

Kram, Sandra

Li@n sa...

Hej vännen!
Ville bara säga hej och hoppas att det är just: en dag i sänder...
Borde försöka leva efter det själv, åtminstone lite bättre än jag gör idag.

Vad roligt att du gillade halsbandet och ängeln hoppas jag skickar lugn och harmoni precis när du behöver den som bäst!

kram kram
Lian