fredag 19 november 2010

Skolans Ansvar & Bokstaven Ä

Vad gör man.... blev helt tagen när dottern ringer i onsdags till min mobil och gråter samtidigt som hon försöker prata.
- Mamma jag har brutit armen ont i nacken *snyft**snyft*
Bad att få prata med nån vuxen och en kvinna i andra luren säger till mig att de har sökt skolsystern men hon var inte där så min dotter bör åka till Läkaren. Hon var "bara" en vikarie.
Jag kastar sig i bilen och när jag kommer fram ser jag en glad tjej gå runt i klassrummet. När hon får syn på mig går hon bara ut för att ta på sig skorna. Vad är det som har hänt ?!
Jag går fram till vikarien som åter säger att hon är bara vikarie och vill inte ta nått ansvar. Vad då ansvar ! Jag frågar vad som har hänt och hon skakar bara på huvudet att hon inte vet och att min dotter kom efter gymnastiken och att hon började gråta. Mer visste hon inte...
Jag gick fram till andra tjejer i klassen och frågade om de sett min dotter gråta på gymnastiken och får till svar att en annan tjej grät men inte hon.
- Hon var ju med och duschade, sen lekte vi ett tag.
När jag tillslut väl hemma lyckades få reda på vad som egentligen hade hänt då hon kunde röra på armen men sa att det kändes lite, lite ont.
Hon skulle kasta en boll så sträckte hon sig lite, men det var så roligt så hon fortsatte vara med på gymnastiken. När den var slut ville hon säga till lärararen vad som hände men han var upptagen så när de kom till klassrummet så sa hon det till vikarien och så blev hon lite ledsen. Då gick de till skolsystern som inte var där så vikarien hade sagt att vi skulle till doktorn så de ringde.
Ja hemma hade jag en tjej som bara hade lite lite ont.
Jag säger inget det är ju inte lätt om man är ensam med en klass, men att låta en 7 åring ringa och inte själv frågat vad som har hänt. Vikarien trodde att hon kanske gått ut utan jacka efter att de duschat fick jag till svar innan vi åkte hem för jag ville ju inte stå där och få min dotter att känna att hon gjort nått "fel"... Ja jag lägger ner det... Det hade ju redan hänt...
Men jag tycker inte att de ska låta barnen själva bara ringa om de slår sig eller nått annat har hänt så att de gråter utan oavsett om de är vikarier eller ordinarie lärarare så måste de ju ta reda på lite mer om vad som hänt. Jag frågade dottern om det var nått annat som kunde ha hänt. Men inget annat utom att hon hade haft kul.
Nu ska jag försöka förklara för min dotter att nästa gång kan man inte bara ringa om man är lite ledsen utan att hon ska tro att det var hennes fel. För visst måste de ha lite ansvar över barnen eller lämnar vi barnen till skolan och där är det fritt fram och man får hoppas att de har fått fostran hemifrån så att inget händer.
Jag har förklarat att det inte är nått eller någons fel och att enbart när nått allvarligt har hänt att man kan ringa. Men när är det allvarligt frågar hon........ Ja vad ska man svara. Jag gjorde så gott jag kunde och dagen efter var hon i skolan som vanligt.
Nu har hon fått till läxa att ta med sig 5 saker nästa vecka som börjar på Ä
Ja äpple, ängel
Nån äkta ädelsten nja det har jag ju inte direkt och änder är ju lite svårt att fånga, möjligen en bild men det skulle vara saker
Vad finns det på Ä ?

4 kommentarer:

Lisbet sa...

Klipp ut Ä-ord från en tidning. En jumper med en ärm. Rita en älg. En ängel. Äkta russin. Ärtor.

Ullis/Leva på landet sa...

Trist när det blir så. Vi ringer ju aldrig till föräldrarna om det verkligen inte behövs.Det mesta går ju att lösa, om det inte är så att barnen är sjuka eller gjort sig illa ordentligt.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Ullis

Susanne sa...

Hej..Roligt att du hittade till mig och lycka till i min utlottning..Läser det du skriver och tycker att skolan ska ta sitt ansvar,,vi lämnar våra barn där och vill veta att dom är i tryggt förvar i dom timmar dom är där..Suck..tur att det gick bra..Susanne

Victorias Julblogg sa...

Älva